h1

Stærkt højreorienteret blogosphære!!!!

september 25, 2008

Efter sigende er blogosphæren er stærkt højreorienteret? Cision har lavet en undersøgelse, der viser at fem ud af de 10 mest linkede blogs er stærkt højreorienterede.

Det er ret morsomt, synes jeg. Primært fordi jeg på ingen måde opfatter blogosphæren som højreorienteret – men nok nærmere som lidt venstredrejet, græsrodsagtig – nogle gange tenderende til at være lidt frelst (se nedenfor :-)).

Nå – men…. jeg tjekkede lige de her blogs. Og de 4 øverste blogs har ganske rigtigt sat sig for at overbevise os (hvide) danskere om, at det er bærmen fra brøndgraverens røv (kan man sige det?), der flyder ind over landets grænser i disse år. Hvis du vil se blogsene, så må du selv finde dem fra Cision-linket ovenfor. Jeg er sgu’ ikke rigtig enig i deres overbevisninger, og har derfor ikke tænkt mig at mangfolddiggøre dem via et ekstra link.

Men det siger noget om, at den danske blogosphære er ret begrænset. Når blogs der har så snæver en målgruppe ligger i top på sådan en liste – så kan jeg kun se frem til, at der bliver lidt flere professionelle bloggere i Danmark (for sådan nogen højreorienterede blogs, kan jeg jo aldrig komme til at tjene penge på…..).

Reklamer

5 kommentarer

 1. Interessant. Bortset fra Hodjas blog og hovedetpaabloggen har jeg faktisk ikke hørt om ret mange af de andre blogs på top 10. Men jeg bevæger mig vist også i en meget afgrænset del af blogosphæren, der centrerer sig om få emner.

  Men jeg begynder lidt at få de der knopper igen. Cision skriver selv, at de politiske blogs ikke er i overtal volumenmæssigt. Alligevel kaldes blogosphæren politiseret og højredrejet? Det er lidt svært at vurdere uden at se kildematerialet i detaljer. Men jeg kan ikke lade være med at synes, at det ligner et forsøg på at skabe interessente overskrifter ud fra modellen “nye tal viser at…”

  Mvh
  Jesper


 2. Hej Jesper

  Jeg giver dig fuldstændig ret i, at der er skruet temmelig stærkt på knapperne for at få en slagkraftig overskrift til Cisions pressemeddelelse.

  Jeg henviser også mest til undersøgelsen, fordi jeg synes, den er et form for kuriosum – og fordi man nogle gange glemmer, at der eksisterer andre ting, mennesker og dagsordener end dem man selv interesserer sig for.

  God fredag.


 3. Kritik er godt og gør os alle klogere. Alligevel vil jeg gerne først af alt sige tak til dig Kristian, fordi du ikke konsekvent læser Cisions analyser som fanden læser biblen, men i stedet forholder dig konstruktivt. Og selvfølgelig har du ret i, at overskriften siger mod at skabe omtale – men den er altså ikke i strid med fakta i opgørelsen.

  Og så en kort forklaring af kildematerialet til dig, Jesper, så du ikke falder i samme hul, som du hævder Børsen befinder sig i, når de griber den lette vinkel uden at få detaljerne i analysematerialet med.

  Når vi tillader os at bruge vendingen stærkt højredrejet blogsfære, er der flere årsager, men den primære er, at metoden for vores opgørelse er at måle links. Her er mængden af links markant større blandt de første på listen, end når man når ned omkring nr. 15. Det indikerer klart, at selvom de højredrejede ikke volumenmæssigt er i overtal (i hvert fald ikke de meget islamkritiske – de andre har vi ikke opgjort samlet) står de stærkt og foranlediger meget snak i blogosfæren. Følgelig altså vendingen ”højredrejet blogosfære”. Og du kan vel formentlig give mig ret i, at der ligger en form for implicit opfordring i blogsfæren som lyder noget i retning af ”Start snakken” (http://startsnakken.wordpress.com/).

  Der var andre mulige vinkler på opgørelsen, som også kunne have været brugt i PR-mæssig sammenhæng, men bl.a. fordi Politiken var interesseret i, at vi skrev en artikel til dem om tallene, valgte vi en vinkel, som vi vurderede passede godt til dem. Så længe fakta er på plads, mener vi, at dette er en legitim måde at arbejde med PR på. Som professionel PR-mand kunne det så i øvrigt ikke tænkes, at du forstår vores bevæggrund – og måske endda ville have handlet på samme vis selv?

  Jeg håber, vi snart kan fortsætte snakken over den frokost, jeg vist nok skylder dig 🙂

  De bedste hilsner
  Thomas


 4. Hej Thomas

  Selvfølgelig forstår jeg jeres vinkel og bevæggrund. Jeg sidder også dagligt og kæmper med tal, som jeg enten kunne ønske sagde noget mere eller mindre, end de gør. 🙂

  Og jeres metode er sådan set også “legitim” nok – jeg mener bare, at den er en kende for enkel. I stedet for kun at måle på links, kunne det fx også være interessant at se på bloggenes læsertal.

  Hvis jeg skal prøve at lave en sammenligning, så synes jeg, at det svarer til at udråbe alle medier til at være socialistisk orienterede, fordi man havde konstateret nogle venstre-sympatiserende træk hos DR, Politiken og Information (50 % af tv og 20 % af de landsdækkende aviser). Ville det være fair? Når man tænker på, at der er over 50 dagblade og 220 ugeaviser?

  Jeg ville uden at blinke godtage en overskrift ala “Stærk højre-indflydelse i blogosfæren”, men sorry – den anden synes jeg stadig er strukket for vidt.

  Mvh
  Jesper

  P.S. Forstod ikke lige kommentaren om den implicitte opfordring??


 5. Hej Jesper

  Så kommer vi nok ikke hinanden meget nærmere i denne sag. Og selvfølgelig ville det give et mere raffineret tal, hvis vi havde inddraget flere faktorer. Helt enig.

  I forhold til at starte snakken var det et småsubtilt forsøg på at være morsom. Når mange linker ind er det en indikation på, at en blog har sat noget snak i gang. Du driver selv en blog, der hedder Start snakken!. Jeg forsøgte at kæde de to ting sammen, men det blev måske ikke helt så elegant, som tilsigtet 🙂

  Mvh
  ThomasSkriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: