h1

Ytringsfrihed = “Money in the bank” for pr-branchen

december 1, 2008

Min kollega Henrik Dalsgaard gjorde mig forleden opmærksom på en interessant sag fra Danske Kommuner. Sagen stammer fra Holbæk Kommune. Det viser sig, at deres byplanchef Jens Hedegaard offentligt har kaldt ledelsen for inkompetent og præget af en taberkultur – grundet en fyring af kommunens kommunaldirektør Niels Elmer Hansen. Disse udtalelser fik Jens Hedegaard så i første omgang en skriftlig advarsel for. 

Men efter en måneds betænkningstid har ledelsen i Holbæk kommune besluttet sig for at trække advarslen tilbage. For efter at have tænkt godt over sagerne, betragter ledelsen nu udtalelserne som inden for rammerne af, hvad der kan tillades.

Jens Hedegaard er dog ikke tilfreds. Han er vred over i det hele taget at være tildelt advarslen, og benytter lejligheden – og radiotiden til – endnu engang at udtale at ledelsen er præget af en taberkultur. Jens (tydeligvis “med fanen”) mener, at det IKKE er et sundhedstegn, at ledelsen forsøger at knægte medarbejdernes ytringsfrihed.

Helt ærligt!!!???

Hmmmm……. Helt ærligt! Hvad fanden er det, der sker? Hvornår er det blevet ok og en del af rettighederne ift. ytringsfriheden at kalde sin chef for en taber? Offentligt? Jeg kender ikke noget til den konkrete sag sagen, så jeg ved ikke om ledelsen har fejlet. Men under alle omstændigheder så burde denne kritik være håndteret internt. Og det er langt, langt, langt ude at ledelsen føler sig nødsaget til at trække advarselen tilbage – hvorefter Jens Hedegaard fortsætter sin kritik. Jeg håber, den gode Jens læser dette her. For jeg synes, det er totalt dårlig stil.

Hvis vi nu i stedet forestiller os, at det var en af partisoldaterne i Venstre, der på landsmødet så sit snit til at få tv-tid på landsdækkende tv ved at udtale noget lignende (for slet ikke at tale om Dansk Folkeparti) – hvordan mon det så ville gå? Eller hvis det nu var William Kvist fra FC København, der kaldte Ståle eller Flemming Østergaard for en del af en taberkultur? Eller (og her kommer vi til det interessante) hvis det nu var en af linielederne i Mærsk, LEGO, Post Danmark eller Danske Bank? Mon så ikke vedkommende ville blive “kaldt til orden” (hvilket rimer på “sparket på porten” – når man er fra Randers af i hvert fald).

Hvis det nu er sådan, at ytringsfriheden vil få den effekt, at man kan tillade sig at sige hvad som helst om sin ledelse, så kan jeg i hvert fald se én branche, der vinder på det. Og det er pr-branchen. Så lad os takke Anders Fogh, Knud Westergaard og Pia Kjærsgaard og slå et slag for den absolutte ytringsfrihed. Det er jo rent “money in the bank” for sådan nogen som os.

Fedest, ikke?

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: